banner_page

Kantong Biodegradable Vs Kompos

Kantong Biodegradable Vs Kompos

Dadi ijo ora dadi pilihan urip mewah pilihan;iku tanggung jawab sing penting sing kudu ditindakake saben wong.Iki minangka motto sing wis ditampa kanthi ati-ati ing tas Kemasan Hongxiang, lan kita kepengin banget nggarap masa depan sing luwih ijo, nandur modal sumber daya kanggo ngembangake lan nggawe alternatif sing ramah lingkungan kanggo plastik.Ing kene kita nerangake bedane antarane tas plastik biodegradable vs kompos uga ndeleng sing bisa didaur ulang.

Nggawe Keputusan Educated Kanggo Solusi Kemasan Ijo

Ana akeh istilah anyar sing dibuwang babagan bahan kemasan sing ramah lingkungan lan lestari, bisa dadi mbingungake kanggo netepi definisi sing ketat.Istilah kayata recyclable, compostable lan biodegradable umume digunakake kanggo njlèntrèhaké opsi kemasan sing luwih ijo, nanging sanajan istilah kasebut digunakake bebarengan, nanging nyatane, nuduhake proses sing beda.

Apa maneh, sawetara manufaktur menehi label produk kasebut minangka biodegradable yen ora.

Kemasan Kompos vs Biodegradable Lan Daur Ulang?

Bisa kompos

Biodegradable vs compostable yaiku rong tembung sing asring digunakake bebarengan nanging sejatine tegese rong perkara sing beda.Nalika biodegradable nuduhake bahan apa wae sing rusak ing lingkungan.Barang-barang sing bisa kompos digawe saka bahan organik sing banjur terurai kanthi bantuan mikroorganisme, nganti bubar dadi 'kompos'.(Kompos minangka lemah sing sugih nutrisi sing cocog kanggo tuwuh tanduran.)

Mulane, kanggo bahan sing dianggep minangka 100% kompos miturut definisi, kudu digawe saka bahan organik sing rusak dadi komponen sing ora beracun.Yaiku banyu, biomas lan karbon dioksida.Sampeyan uga kudu dijamin manawa komponen non-beracun kasebut ora bakal ngrusak lingkungan.

Sanajan sawetara bahan bisa rusak kanthi aman ing omah sampeyan kanggo digunakake ing kompos kebon, pikirake babagan sampah panganan utawa inti apel, ora kabeh bahan kompos cocog kanggo kompos omah.

Produk kompos digawe saka bahan alami kayata pati lan decompose kanthi lengkap dadi 'kompos' tanpa ngasilake residu beracun, amarga rusak.Uga nyukupi syarat sing ketat kaya sing ditetepake ing Standar Eropa EN 13432.

Produk kompos asale saka tanduran lan mbutuhake tingkat panas, banyu, oksigen lan mikroorganisme sing luwih dhuwur supaya bisa rusak kanthi lengkap tinimbang sing bisa diwenehake kompos omah sampeyan.Mulane, kompos minangka proses sing dikontrol sing biasane kedadeyan ing fasilitas kompos industri.

Produk kompos ora cocok kanggo kompos omah kajaba produk kasebut wis disertifikasi minangka Kompos Ngarep.Kanggo apa wae sing diwenehi label kanthi sah minangka produk kompos, kudu disertifikasi supaya bisa rusak ing fasilitas kompos industri resmi sajrone 180 dina.

Kaluwihan saka Bags Compostable

Kauntungan utama tas kompos kita yaiku ora ngemot pati.Pati sensitif marang kelembapan dadi yen sampeyan ninggalake tas kompos standar ing kahanan lembab (contone, ing tong sampah utawa ing sink);padha bisa miwiti kanggo prematurely degrade.Iki bisa nyebabake sampah sampeyan bakal ana ing lantai lan ora ana ing komposter.

Teknologi kita nggawe tas kompos sing minangka campuran co-poliester lan PLA (utawa dikenal minangka tebu, yaiku sumber daya sing bisa dianyari).

Keuntungan saka tas kompos yaiku:

100% kompos lan EN13432 Akreditasi.

Sifat mekanik sing luar biasa lan nindakake kanthi cara sing padha karo tas polietilen biasa lan film

Isi dhuwur saka bahan mentah sumber daya alam

breathability unggul

Adhesi tinta sing apik kanggo kualitas cetak profesional

Alternatif sing ramah lingkungan kanggo film lan tas polythene standar, film sing bisa didegradasi dirancang kanggo ngrusak kanthi alami supaya luwih gampang mbuwang lan ngilangi kabutuhan daur ulang utawa njupuk papan ing situs TPA.

 

Biodegradable

Yen ana sing biodegradable, pungkasane bakal pecah dadi potongan sing luwih cilik lan luwih cilik kanthi proses alami.

Nalika ana sing biodegradable, yaiku nalika materi bisa dirusak kanthi alami dening mikroorganisme kayata bakteri utawa jamur.Istilah kasebut dhewe cukup samar, amarga ora nemtokake suwene wektu sing dibutuhake kanggo produk rusak.Titik utama mbedakake kanggo bahan kompos yaiku ora ana watesan babagan suwene bahan biodegradable bisa rusak.

Sayange, iki tegese sacara teknis produk apa wae bisa dilabeli minangka biodegradable amarga umume bahan bakal rusak, sajrone sawetara wulan utawa atusan taun!Contone, gedhang bisa nganti rong taun kanggo rusak lan malah sawetara jinis plastik pungkasane bakal pecah dadi partikel cilik.

Sawetara jinis tas plastik biodegradable mbutuhake kahanan tartamtu supaya bisa rusak kanthi aman lan yen ditinggalake ing TPA, bakal dadi plastik sing luwih cilik, sing butuh wektu suwe kanggo larut lan ngasilake gas omah kaca sing mbebayani.

Mula, sanajan decomposing bakal kedadeyan kanthi alami ing pirang-pirang plastik biodegradable, nanging isih bisa nyebabake kerusakan lingkungan.Ing sisih positif sanadyan, plastik biodegradable nindakake decomposed kathah luwih cepet saka plastik tradisional kang dikenal kanggo atusan taun.Dadi, ing babagan iki, dheweke katon minangka pilihan sing luwih ramah lingkungan kanggo lingkungan.

Apa plastik kompos lan biodegradable bisa didaur ulang?

Saiki, plastik kompos lan biodegradable ora bisa didaur ulang.Nyatane, bisa ngrusak proses daur ulang yen salah sijine menyang tong sampah standar.Nanging, kanthi perkembangan teknologi, karya ditindakake kanggo nggawe solusi kompos sing uga bisa didaur ulang.

Bisa didaur ulang

Daur ulang yaiku nalika bahan bekas diowahi dadi barang anyar, nambah umur bahan lan nyegah bahan bakar.Ana sawetara watesan kanggo daur ulang, umpamane, kaping pirang-pirang bahan sing padha bisa didaur ulang.Contone, plastik lan kertas standar biasane bisa didaur ulang mung sawetara kaping sadurunge ora bisa digunakake, dene liyane, kayata kaca, logam lan aluminium, bisa didaur ulang terus.

Ana pitung jinis kemasan plastik, sawetara sing umum didaur ulang, liyane meh ora bisa didaur ulang.

Tembung pungkasan babagan biodegradable vs compostable

Minangka sampeyan bisa ndeleng, ana luwih akeh istilah 'biodegradable', 'compostable' lan 'recyclable' tinimbang sing bisa ditemokake!Penting kanggo konsumen lan perusahaan supaya sinau babagan perkara kasebut supaya bisa milih pilihan sing tepat nalika milih solusi kemasan.


Wektu kirim: Sep-13-2022