banner_page

Kantong Plastik Apa Sing Bener Ramah Lingkungan?

Kantong Plastik Apa Sing Bener Ramah Lingkungan?

Kantong plastik sing kita gunakake saben dina nyebabake masalah serius lan beban lingkungan.

Yen sampeyan pengin ngganti tas plastik umum kanthi milih sawetara tas plastik "degradable", konsep ing ngisor iki babagan tas plastik degradable bakal mbantu sampeyan nggawe pilihan lingkungan sing tepat!

Mbok menawa sampeyan wis nemokake manawa ana sawetara "kantong plastik sing bisa rusak" ing pasar.Sampeyan bisa uga mikir yen tas plastik kanthi tembung "degradable" kudu degradable lan ramah lingkungan.Nanging, iki ora kedadeyan.Kaping pisanan, mung nalika tas plastik pungkasane bisa dadi bahan non-polusi kayata banyu lan karbon dioksida, bisa dadi tas sing ramah lingkungan.Ana sawetara jinis tas plastik "ramah lingkungan" ing pasar: tas plastik sing bisa rusak, tas biodegradable, lan tas kompos.

Polimer ing tas plastik rusak sebagian utawa rampung amarga radiasi ultraviolet, korosi oksidasi, lan korosi biologis.Iki tegese owah-owahan ing sifat kayata luntur, retak permukaan, lan fragmentasi.Proses biokimia ing ngendi bahan organik ing kantong plastik wis rampung utawa sebagian diowahi dadi banyu, karbon dioksida/metana, energi lan biomassa anyar miturut tumindak mikroorganisme (bakteri lan jamur).Kantong plastik bisa biodegradasi ing kahanan khusus lan skala wektu lemah suhu dhuwur, lan biasane mbutuhake kompos industri kanggo entuk efisiensi degradasi sing luwih apik.

wunskdi (4)

Saka telung perspektif ing ndhuwur, mung tas biodegradable utawa kompos sing bener-bener "perlindungan lingkungan"!

Jinis pisanan saka tas plastik "degradable" khusus kalebu "photodegradation" utawa "degradasi oksigen termal. Ing pungkasan, padha mung bisa ngowahi tas plastik menyang pecahan plastik cilik, kang ora kondusif kanggo daur ulang lan reresik saka plastik, nanging uga fragmented. plastik. Mlebet lingkungan bakal njalari masalah polusi liyane.Mulane tas plastik "degradable" iki ora ramah lingkungan, lan uga wis nyebabake akeh oposisi ing industri.

Plastik photodegradable: plastik sing rusak dening cahya alami;cahya belongs kanggo radiation ultraviolet, kang mung bisa nimbulaké karusakan sebagean utawa lengkap kanggo polimer.

Plastik degradasi oksidatif termal: plastik sing rusak amarga panas lan/utawa oksidasi;degradasi termal-oksidatif belongs kanggo karat oksidatif, kang mung bisa nimbulaké karusakan sebagean utawa lengkap kanggo polimer.Mulane, sinau kanggo mbedakake macem-macem tas plastik degradable ing kasus darurat!

Kantong plastik sing diprodhuksi sacara resmi kudu ditandhani miturut standar lan bahan sing digunakake.Ing antarane: tandha daur ulang nuduhake yen tas plastik bisa didaur ulang lan digunakake maneh;04 ing tandha daur ulang minangka identifikasi digital daur ulang khusus kanggo polietilen kepadatan rendah (LDPE);miturut tandha daur ulang> PE-LD< nuduhake bahan produksi tas plastik;"GB / T 21661-2008" ing sisih tengen tembung "tas blanja plastik" minangka standar produksi sing dituruti karo tas blanja plastik.

Mulane, nalika tuku tas biodegradable utawa compostable, sampeyan kudu mriksa apa ana logo tas plastik dibutuhake dening negara ing tas.Banjur, hakim miturut bahan produksi tas plastik ing label perlindungan lingkungan.Bahan tas biodegradable utawa kompos sing umum digunakake yaiku PLA, PBAT, lsp.

Gunakake tas plastik bekas sabisa-bisa lan coba gunakake sakbisane sadurunge dibuwang!


Wektu kirim: Sep-13-2022